Što je potencija

Dugo se muška snaga (potencija) poistovjećivala sa sposobnošću da postane otac i nastavi trku, što se smatralo velikim blagoslovom, darovanim od prirode. Trenutno riječ potencija poprima šire značenje - ne samo da bi postala otac, već i da bi zadovoljila ženu. Riječ potencija obično se primjenjuje samo na muškarce i njihovu seksualnost. Za muškarce je potencija nužan kriterij za puni spolni život. Međutim, što je potencija? Zašto je potrebna i što na nju utječe.

Čovjeka dobre potencije grli zadovoljna žena

Što je potencija

Značenje riječi potencija je sposobnost izvršenja bilo koje radnje, stvaranja, izvođenja, proizvodnje. Snaga i prilika sinonim su potencije.

Karakterizira:

Bliskost muškarca sa ženom karakterizira potenciju.
 • sposobnost ejakulacije i kvaliteta sperme;
 • erektilna funkcija i brzina njezine manifestacije;
 • trajanje spolnog odnosa;
 • sposobnost da se zadovolji i zadovolji žena.

Ono što je potencija u širem smislu je sposobnost seksualnog života. Ovo je čovjekova sposobnost da bude otac. Potenciju kod muškaraca ne treba poistovjećivati s učestalošću spolnih odnosa, mogućnostima, seksualnom željom, erekcijom. Svi ti pojmovi nisu sinonimi, već su samo sastavni dijelovi tog pojma.

Komponente potencije

Sastavni dijelovi muške potencije su:

 1. Libido je muška želja za ženom.
 2. Erekcija - otvrdnjavanje i značajno povećanje volumena penisa uslijed navala krvi i punjenja njime kavernoznih tijela. Erekcija je odgovorna za sposobnost seksualnog odnosa.
 3. Funkcionalnost sperme, što znači njihovu brzinu i kvalitetu za razmnožavanje.

Svaka komponenta potencije ovisi o brojnim čimbenicima. Dakle, libido ovisi o hormonu testosterona. Testosteron je muški hormon koji sintetiziraju testisi i kora nadbubrežne žlijezde, aktivno sudjeluje u proizvodnji sperme i odgovoran je za njihov pokazatelj kvalitete. Testosteron također može utjecati na raspoloženje i otpornost muškaraca na stres i depresiju. Igra važnu ulogu u procesu sagorijevanja masti i održavanja mišićne mase.

Sinteza testosterona izravno je povezana s dobi, ekologijom, kao i načinom života i prehranom. Uz to, na libido kod muškaraca utječe i psihoemocionalno stanje koje ovisi o okolini i otporu negativnim utjecajima izvana.

Mladi muškarac s visokom razinom testosterona

Testosteron se aktivno sintetizira tijekom puberteta. Najviša koncentracija u krvi pada na 25-30 godina. Nakon toga započinje njegovo postupno smanjivanje.

Starost utječe na erektilnu funkciju, što je muškarac mlađi, to kardiovaskularni sustav bolje funkcionira, osiguravajući protok krvi u penisu. Na erekciju utječu težina i nakupljene tjelesne masti, što negativno utječe na rad svih organa. Negativni utjecaj okoliša također igra važnu ulogu.

Zdravlje muškaraca ima najveći utjecaj na erekciju. Upalni procesi zaraznog ili bakterijskog podrijetla, koji utječu na genitourinarni sustav, što može prouzročiti privremeni ili trajni nestanak erekcije.

Dobra potencija povoljno djeluje na rad cijelog tijela, posebice redoviti spolni odnos poboljšava protok krvi i pomlađuje tijelo.

Impotencija

Suprotan koncept potencije kod muškaraca je impotencija - nemogućnost zadovoljenja spolnih potreba. Impotencija karakterizira nemogućnost postizanja i održavanja erekcije, prerana ejakulacija i nedostatak zadovoljstva zbog spolnog odnosa. Impotencija je povezana s oslabljenim protokom krvi i slabim protokom krvi u kavernoznom tijelu penisa.

Potencija kod muškaraca ovisi o komponentama kao što su:

Loše navike utječu na potenciju
 1. Temperament i genetska predispozicija, muška snaga i energija svojstveni su prirodi i nasljeđuju se.
 2. Bolesti srca i krvnih žila. Disfunkcija ovog važnog tjelesnog sustava dovodi do nedovoljnog protoka krvi u penis.
 3. Bolesti genitourinarnog sustava.
 4. Hormonski poremećaji i dijabetes melitus dovode do nedovoljne sinteze hormona potrebnih za održavanje potencije na dobroj razini ili njezinog potpunog nestanka.
 5. Prekomjerna težina razlog je sinteze velikog broja ženskih hormona i nedovoljne količine muških hormona. Nedostatak muških hormona dovodi do smanjenja privlačnosti prema suprotnom spolu. Prekomjerna težina također stavlja stres na kardiovaskularni sustav i ometa slobodu kretanja.
 6. Dob. Što je muškarac stariji, njegovo tijelo proizvodi manje hormona testosterona. Također, stariji muškarci skloniji su razvoju raznih bolesti, što negativno utječe na potenciju.
 7. Maligne novotvorine koje utječu na organe kardiovaskularnog ili živčanog sustava.
 8. Nestabilno psihoemocionalno stanje muškarca dovodi do smanjenja privlačnosti i želje. Razlozi su stresne situacije, depresija, tjeskoba, strah, uzbuđenje.
 9. Loše navike: zlouporaba proizvoda koji sadrže alkohol, pušenje, uporaba opojnih droga.

Kako održati potenciju

Da biste uvijek imali jaku potenciju, morate znati sve o potenciji, uključujući kako je održavati:

Za dobru potenciju muškarac mora jesti ispravno
 1. Da bi se održala muška snaga, potrebno je revidirati cjelokupnu prehranu i ograničiti konzumaciju velikih količina prženog, začinjenog i slanog. Proizvodi svakodnevne prehrane trebaju biti zdravi i sadržavati sve potrebne minerale i vitamine. Za muškarce je važno jesti hranu bogatu cinkom, selenom, vitaminima E, C i skupinom B: orašasti plodovi, mliječni proizvodi, plodovi mora, nemasno meso, svježe povrće i voće, zelje.
 2. Riješite se suvišnih kilograma zauvijek, koji ometaju normalno funkcioniranje tijela i smanjuju mušku spolnost.
 3. Vodite aktivan životni stil, radite posebne vježbe za poboljšanje potencije. Skup vježbi uključuje trening pubokoccigealnih mišića, što povećava cirkulaciju krvi u zdjeličnim organima.
 4. Odustanite od zlouporabe alkohola i pušenja. Izbjegavajte stresne situacije, brige, brige. Spavajte osam sati dnevno.

Muška potencija muška je sposobnost i želja za spolnim odnosom, što također utječe na reproduktivnu funkciju. Da biste održali muško zdravlje, važno je znati što je potencija, o čemu ovisi i kako je održavati. Snažna potencija ovisi o mnogim čimbenicima i posljedica je zdravog načina života i pravilne prehrane.